Preventie van verkeersongevallen: Points S en verkeersveiligheid

Bij Point S zorgen we het hele jaar door voor uw voertuig. De zorg die we in onze diensten besteden, is vooral dat uw voertuig in perfecte staat verkeert zodat u over de weg kunt lopen. Een gezond voertuig is echter niet voldoende om u te beschermen en in dit artikel willen we u herinneren aan enkele essentiële punten van verkeersveiligheid.

Rich text

EEN BEPAALDE CONTEXT

In 2020 is de incidentie op de wegen drastisch gedaald, grotendeels als gevolg van de alomtegenwoordigheid van het virus dat onze wereld heeft bevroren en het wegverkeer heeft verminderd. Om de cijfers van de afgelopen jaren niet te vinden en deze gezonde trend voort te zetten, is het belangrijk om enkele basisregels te onthouden die uw leven kunnen redden.

 

HET JUISTE GEDRAG OM AAN TE NEMEN!

Geef de voorkeur aan een perfecte rijpositie

Om uw auto perfect onder controle te houden, moet u een goede rijhouding aannemen. Ter herinnering: een goede positie achter het stuur is een positie waarin u op een natuurlijke en comfortabele manier het stuur en de pedalen kunt bereiken; een positie te ver of dichtbij zal uw concentratie verstoren. Vergeet bovendien nooit de afstelling van uw spiegels tijdens het rijden, u moet snel kunnen reageren.

Onderhoud uw auto regelmatig

Onvolkomenheden aan uw auto kunnen de oorzaak zijn van veel ongevallen. Of het nu gaat om de banden, een aerodynamisch onderdeel of een motorprobleem, het is belangrijk om dit soort situaties te voorkomen, dus onderhoud uw auto regelmatig.

Let op de veiligheidsafstanden

De veiligheidsafstanden zijn nauwkeurig, ze stellen u in staat om in leven te blijven bij een verkeersongeval. Als u een voertuig te dicht volgt, zal uw reactietijd onvermijdelijk afnemen, dus zorg ervoor dat u altijd een afstand van minimaal 3 seconden aanhoudt met het voertuig voor u.

Wees voorzichtig 's nachts en in de regen!

'S Nachts zijn veel bronnen van gevaar bij elkaar gegroepeerd: gebrek aan zichtbaarheid, verhoogde vermoeidheid. Dit is ook het moment waarop u de meeste kans maakt om een ​​chauffeur onder invloed van alcohol te ontmoeten, u moet extra voorzichtig zijn, aarzel niet om te stoppen voor pauzes. Ook zal uw voertuig bij regen of andere slechte weersomstandigheden wegligging en grip verliezen, maar dat zal het resultaat zijn van een van onze toekomstige artikelen op de site!

Ken uw voertuig, vooral blinde vlekken

Blinde vlekken zijn natuurlijke gebreken die op elk voertuig aanwezig zijn, ze vertegenwoordigen een venster van gevaar waar u constant op moet letten. Controleer ze altijd wanneer u van rijstrook of richting verandert, of het nu op de snelweg, op een secundaire weg of in de stad is, een ongeval kan heel snel gebeuren.

 

ENKELE BELANGRIJKE HERINNERINGEN!

Snelheidslimieten redden levens!

Wist u dat het verhogen van uw snelheid op de weg met 1% de ernst van een ongeval bij een aanrijding met 3% verhoogt en het sterftecijfer bij een aanrijding met 5%? * Sinds de massale invoering van snelheidsbeperkingen zijn ongevallen drastisch verminderd en daarmee ook het aantal doden. Denk erover na voordat u uw voertuig buiten de grenzen van uw lichaam duwt.

Alcohol is altijd een vloek op de weg

Volgens de WHO verhogen drinken en rijden het risico op verkeersongevallen aanzienlijk. Verlaagde concentratie, langere reactietijd, moeite met het houden van de lijnen, alcoholgebruik en autorijden hebben veel gevolgen voor uw rijgedrag, die vaak fatale vormen aannemen.

De autogordel: altijd je beste vriend in de auto

45 tot 50%. Dit is hoeveel het risico op overlijden bij een ongeval wordt verminderd dankzij de veiligheidsgordel *. Tegenwoordig vormt hij, samen met de airbag, uw grootste overlevingskans in de auto, dus doe hem om.

We hopen met dit artikel uw aandacht te hebben getrokken, bij Point S staat verkeersveiligheid centraal bij onze prioriteiten en als u ons uw voertuig toevertrouwt, zullen we er altijd voor zorgen dat het zo betrouwbaar mogelijk is voor uw veiligheid.

Bekijk voor meer advies onze andere artikelen en maak een afspraak met onze Point S experts.

 

*Source : OMS 2020