ONDERHOUD VAN VOERTUIGEN

Vind auto-onderhoudsdiensten bij u in de buurt tegen de beste prijs.

Point S Services:

 • Alle aspecten van auto-onderhoud worden uitgevoerd volgens de specificaties van de fabrikant.
 • Volledige service, veiligheidscontrole en vervanging van banden, wielen uitlijnen en balanceren, olie- en filtervervanging, technische inspectie, accutest en vervanging.
Rich text

Als experts in voertuig- en bandenonderhoud kunnen wij u alle diensten aanbieden die u nodig heeft voor uw auto: Bandenreparatie en vervanging, uitlijnen en balanceren van wielen, olie- en filtervervanging, controle en vervanging van de accu, onderhoud van de airconditioning, controle en vervanging van schokdempers, controle en vervanging van het uitlaatsysteem. Point S biedt vele andere diensten om u weer veilig op weg te helpen. Neem contact op met uw dichtstbijzijnde Point S erkende garage voor verdere assistentie.

ONTDEK AL ONZE DIENSTEN

Een centrum vinden
De dichtstbijzijnde
Rich text

WAT IS AUTO-ONDERHOUD?

Als onderdeel van auto-onderhoud voert een gekwalificeerde technicus veiligheidsinspecties uit en vervangt olie en filters.

Elektrische voertuigen vereisen specifieke inspecties.

Regelmatig auto-onderhoud zorgt voor maximale veiligheid en vermindert het risico op onverwachte pech.

 

WANNEER IS ONDERHOUD NODIG?

De onderhoudsintervallen worden door elke autofabrikant vastgesteld. Moderne voertuigen tonen een bericht op het dashboard om de bestuurder te informeren wanneer onderhoud nodig is. Deze informatie geeft u voldoende tijd om een afspraak te maken bij de dichtstbijzijnde Point S erkende garage.

Onderhoudsinformatie is te vinden in de handleiding van het voertuig. Alle erkende Point S garages hebben toegang tot de onderhoudsinformatie van elke voertuigfabrikant.

Na een onderhoudsbeurt wordt het onderhoudsboekje van het voertuig afgestempeld met de kilometerstand en de datum van de onderhoudsbeurt. Het is belangrijk om het onderhoudsboekje en de ontvangstbewijzen te bewaren om de maximale waarde van een voertuig te behouden. Een voertuig met een onderhoudsgeschiedenis is aanzienlijk meer waard dan een voertuig zonder onderhoudsgeschiedenis of met een gedeeltelijke onderhoudsgeschiedenis.

Veel nieuwe voertuigen hebben geen fysiek onderhoudsboekje in het voertuig. In plaats van een fysiek onderhoudsboekje houden fabrikanten een online onderhoudsboekje bij.

Voor nieuwe voertuigen is het absoluut noodzakelijk dat alle onderhoudsbeurten worden uitgevoerd binnen de door de fabrikant vastgestelde termijn of kilometerstand. Elke garantie van de autofabrikant vervalt indien het bewijs van de onderhoudsgeschiedenis niet kan worden geleverd. Hetzelfde geldt voor voertuigen met een onafhankelijke garantie, buiten de garantie van de fabrikant om.

 

WELK ONDERHOUD MOET EEN BESTUURDER UITVOEREN?

WEKELIJKS UIT TE VOEREN CONTROLES :

 • Controleer het motoroliepeil met behulp van de peilstok of het dashboard. De motoroliepeilstok heeft markeringen voor het minimaal en maximaal toegestane peil.
 • LET OP: Zie dat u de motor niet boven maximaal toegestane peil vult.. Een motor met teveel olie kan beschadigd raken.
 • WAARSCHUWING: Laat het motoroliepeil niet onder het minimumpeil zakken. Een motor met te weinig olie kan beschadigd raken.
 • Het koelvloeistofpeil van de motor controleren
 • WAARSCHUWING: De dop van de koelvloeistofexpansietank mag alleen worden verwijderd als de motor koud is. Het verwijderen van de dop van de koelvloeistofexpansietank bij een warme motor kan ernstige brandwonden veroorzaken. Vraag bij twijfel uw erkende Point S garage om advies.
 • Bandenspanning (informatie over de bandenspanning vindt u in de handleiding van de auto).
 • Vul de ruitensproeiervloeistof bij.

DAGELIJKSE VOERTUIGCONTROLES :

 • Controleer visueel de staat van de banden van het voertuig, inclusief de profieldiepte. De wettelijke limiet voor de profieldiepte is gemiddeld 1,6 mm. Als u niet zeker bent van de resterende profieldiepte, neem dan contact op met uw plaatselijke erkende Point S garage.
 • Controleer alle lichten van het voertuig.

 

ONDERHOUD EN TECHNISCHE KEURING - IS EEN TECHNISCHE KEURING ONDERHOUD?

Het is gebruikelijk om technische keuring te verwarren met onderhoud, maar ze zijn verschillend. Een technische controle is een wettelijke verplichting om te controleren of uw voertuig voldoet aan de verkeersveiligheids- en milieunormen. Na de technische controle weet u of uw auto wel- of niet voldoet aan deze normen, maar dit lost eventuele problemen niet op. Een volledige of tussentijdse keuring is niet wettelijk verplicht, maar de garage zal eventuele problemen met het voertuig oplossen zodat u veilig, vlot en efficiënt kunt rijden.

WAT TE OVERWEGEN VÓÓR EEN TECHNISCHE KEURING?

Vóór een technische controle moet u nagaan of het tijd is voor een technische controle van uw voertuig. U moet dit doen op de derde verjaardag van zijn inschrijving of op de verjaardag van zijn laatste APK als hij meer dan drie jaar oud is. Voor het verkrijgen van informatie hebt u de kentekenplaat van het voertuig nodig. Net als voor een autokeuring kunt u zelf basiscontroles uitvoeren, zoals remvloeistof, spiegels, waarschuwingslampjes, olie en voorruit.