Airconditioning van uw auto: Onderhoud, reparatie & vervanging

De airconditioning, verwarming en ventilatie van een voertuig vormen een comfortsysteem dat bijdraagt aan uw veiligheid omdat het de zichtbaarheid verbetert, vooral in de winter. Bij Point S zijn onze monteurs gekwalificeerd voor de services aan uw airconditioning: onderhoud, reparatie en vervanging.

Rich text

Onze services op het gebied van airconditioning

Het airconditioningsysteem is complex en bestaat uit verschillende filters en mechanische onderdelen. Daarom is het raadzaam om de experts uw airconditioning en verwarming te laten repareren. Onze monteurs voeren immers interventies uit in overeenstemming met de milieunormen en veiligheidsregels. Onze Point S-monteurs stellen iedere mechanische of hydraulische storing in een koelcircuit of iedere elektrische storing in de airconditioning van uw auto vast, van het opladen van uw airconditioning tot het vervangen van de ontwateringsfilter.

En omdat uw rijcomfort geen budgetkwestie mag zijn, bieden wij onze services aan tegen een betaalbare prijs!

Hoe werkt de airconditioning van een voertuig?

De airconditioning in uw auto (of ander voertuig) moet efficiënt genoeg zijn om het interieur van uw auto te koelen, terwijl u warme buitenlucht aanzuigt en deze koelt met koelvloeistof uit uw airconditioning.

Airconditioning werkt volgens hetzelfde principe als een koelkast. Wanneer de vloeistof verandert van vloeibaar naar gas, ontstaat er koude. Dit biedt meer comfort omdat het interieur van uw auto zelfs hartje zomer koel blijft!

Wij onderhouden en vervangen elk van de volgende onderdelen van uw airconditioningsysteem:

  • Verdamper
  • Ontwateringsfilter
  • Condensator
  • Compressor
  • Regelapparatuur
  • Buizen

4 signalen die wijzen op slijtage van uw airconditioning 

Wij raden aan uw airconditioning te laten nakijken indien u een of meerdere van onderstaande slijtagekenmerken opmerkt:

1. De lucht van uw airconditioning ruikt slecht

Niets is erger dan in de zomer een onaangename geur te ruiken in de auto en het raam niet kunnen openen omdat het te warm is. De onaangename geur is waarschijnlijk te wijten aan een slechte hygiëne van uw airconditioning. U zult in dat geval contact moeten opnemen met uw Point S-centrum waar men met behulp van een ‘antibacteriële’ behandeling schimmel, stof en bacteriën zal verwijderen.

2. De condens blijft op de ruiten hangen

Ondanks de airconditioning verschijnt er condens op uw ruiten. Dat betekent dat uw airconditioning zich niet ontdoet van de vochtigheid in uw voerrtuig omdat de lucht niet koud genoeg is. Daarom moet u het niveau van de koelvloeistof in uw airconditioning laten controleren.

3. Ondanks de airconditioning koelt de lucht niet af

Als u voelt dat de lucht niet koud genoeg is en de temperatuur niet daalt, betekent dit dat uw airconditioning gewoonweg niet werkt. Deze storing wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een gebrek aan koelvloeistof. Een controle van uw airconditioning wordt aangeraden.

4. De ventilatie van de airconditioning is zwak

Een zwakke ventilatie in uw voertuig betekent dat de lucht niet stroomt zoals het hoort. De filter van de airconditioning moet dan worden vervangen.

Wanneer uw airconditioning laten nakijken? 

Point S raadt u aan uw airconditioning jaarlijks te laten controleren zodat er zich tijdens de zomer geen problemen voordoen.

Voor uw comfort is het nodig dat u:

  • Het circuit van de airconditioning om de 2 jaar weer oplaadt;
  • De ontwateringsfilter om de 4 jaar vervangt;

 

Het niveau van de koelvloeistof nakijkt want jaarlijks verdampt ongeveer 20 % van de koelvloeistof op natuurlijke wijze. De controle van uw airconditioning maakt deel uit van het onderhoud van uw wagen.