Onze partnermerken DE BESTE BANDMERKEN

Kies uit een ruim assortiment top- en middenklasse bandenmerken (Michelin, Pirelli....). Zomerbanden, winterbanden of merkbanden voor alle seizoenen.

Rich text

ONTDEK AL ONZE BANDENMERKEN: VAN PREMIUM TOT MIDDENKLASSE.

KUNT U BANDEN VAN VERSCHILLENDE MERKEN MONTEREN?

Er is geen wettelijke verplichting om voor en achter uw voertuig dezelfde bandenmerken te monteren. U kunt verschillende merken op uw auto gebruiken. Zelfs als het merk van de banden niet wettelijk relevant is, raden wij u aan hetzelfde merk, dezelfde maat en dezelfde classificatie (belastingsindices, snelheidswaarden, enz.) te monteren voor optimale veiligheid en prestaties.

Een centrum vinden
De dichtstbijzijnde
Onze partners
Bekijk al onze partners
Rich text

WAT ZIJN DE PREMIUM BANDENMERKEN?

Premium banden zijn duurder, maar ze hebben compounds van uitstekende kwaliteit die de levensduur van de band verlengen. Fabrikanten van topbanden investeren ook veel in het leveren van de beste banden, door te werken aan brandstofefficiëntie, prestaties op nat wegdek of een kortere remweg.

U kunt Michelin banden of Pirelli banden vinden bij een Point S bandenwinkel bij u in de buurt.

WAT IS EEN MIDDENKLASSE BANDENMERK?

Bandenmerken uit het middensegment zijn minder duur dan bandenmerken uit het topsegment, maar leveren nog steeds uitstekende prestaties. Merken uit de middenklasse zijn een goed alternatief, met een goed evenwicht tussen prijs en prestaties. Bij Point S kunnen we de volgende middenklasse banden voor u monteren: Point S banden, Apollo of Fulda banden.

ADVIES VAN ONZE POINT S EXPERTS

HOE KIEST U DE JUISTE BANDEN VOOR UW AUTO?

Het is erg belangrijk om de juiste banden op uw auto te monteren, omdat ze het brandstofverbruik verminderen, het remsysteem verbeteren en dus uw veiligheid vergroten. Door uw huidige set banden en de handleiding van uw auto te controleren, kunt u de belangrijkste informatie krijgen die u nodig hebt om de beste banden voor uw auto te kiezen, zoals de maat en het merk van de band of de naam van de fabrikant. Zorg ervoor dat u de juiste autobanden koopt. Uw lokale Point S vestiging zal u graag adviseren indien nodig.

HOE HERKEN JE BANDEN VAN GOEDE KWALITEIT?

Banden van goede kwaliteit gaan langer mee, zijn stabieler, verbeteren de controle over het voertuig, maken minder lawaai en besparen brandstof. 

HOE KIES JE EEN BANDENMERK?

Benieuwd wat de beste bandenmerken zijn voor een auto? De beste banden voor een voertuig zijn banden die in de eerste plaats passen bij het merk en model van uw voertuig. Op de zijwand van uw huidige set banden vindt u het merk, de maat en de belastings- en snelheidswaarden van uw banden. In de handleiding van uw auto vindt u ook informatie over de banden die u voor uw voertuig nodig hebt.

HOE LANG GAAN NIEUWE BANDEN MEE?

Dit hangt af van hoe u rijdt, het aantal kilometers dat u per jaar rijdt en het merk band dat u gebruikt. Premium banden gaan waarschijnlijk langer mee dan andere bandenmerken. Dit komt omdat de rubbermengsels in premium banden van uitstekende kwaliteit zijn en ontworpen zijn om klanten een langere levensduur te bieden. De levensduur van uw banden hangt af van de regelmatige controle van de bandenspanning, de belasting van het voertuig, de uitlijning en uw rijstijl. 

Als u merkt dat uw banden voortijdig versleten zijn, ga dan zo snel mogelijk naar het dichtstbijzijnde Point S centrum om gevaar te voorkomen.

Meer weten over bandenslijtage en hoe u kunt herkennen wanneer deze abnormaal is?