Dunlop

Rich text

Belangrijke informatie over Dunlop

De eerste Dunlop-fabriek werd in 1889 in Dublin in het Verenigd Koninkrijk opgericht, een onafscheidelijke naam voor de wereld van banden, motorsport en motorrijden. In 2003 werd Dunlop de dochteronderneming van American Goodyear na een buy-out.

De Goodyear Dunlop Group is trots om haar 2e positie op de bandenmarkt aan te kondigen. In een jaar tijd behaalt het meer dan 162,3 miljoen verkochte banden.

Altijd op zoek naar innovatie. Dunlop heeft zijn imago intact gehouden, gebaseerd op rijplezier en passie voor prestaties. Al meer dan een eeuw lang heeft de Britse fabrikant referentiewielen uitgevonden in de wereld van auto's, luchtvaart en motorfietsen die de waarden van het bedrijf samenbrengen.

Producten en technologie van Dunlop

De groep rust nooit op zijn lauweren. Nieuwe ontdekkingen worden nieuwe technologieën en nieuwe technologieën worden nieuwe producten die er zijn om automobilisten de beste rijervaring te bieden.

Het merk heeft het uiteindelijke doel om de uitdaging van de grillen van het klimaat het hoofd te bieden. Bovendien besteedt het vooral aandacht aan grip, optimale handling en prestaties om rijplezier te bieden aan voor alle. Kies voor de Dunlop-banden voor 4 of 2 wielen en kies voor gemak en comfort tijdens het dagelijkse rijden.

Ga "Forever Forward" met Dunlop! Forever forward: het is door deze twee woorden dat het merk symbool staat voor zijn succes en zijn waarden.

De wereld moderniseert, Dunlop ook! Het merk heeft niet afgeweken van de regel van revolutie om aan de verwachtingen van zijn klanten te voldoen. Nieuwe technologieën worden nog steeds onthuld door het Britse bedrijf. In Dunlop's belangrijkste innovaties kunnen we vermelden:

  • JLT verbetert de duurzaamheid, de slijtvastheid en de grip van de band dankzij een goede verdeling van de ingrediënten in de verschillende delen van de band.
  • NTEC is een revolutionair drukregelsysteem ontwikkeld door Dunlop.
  • JLB, essentieel om de overlapping van de riem te elimineren.
  • "Carcass Tension Control System" verbetert de spanning die bestaat in de verschillende delen van het karkas.

Al meer dan honderd jaar is Dunlop gewijd aan racewagens. Het Britse bedrijf won de allereerste race Parijs-Wenen in 1902. In het jaar 1920 profiteerde Dunlop van zijn eerste band voor sportvoertuigen en reed hij met meer dan 300 km/u.

Veel coureurs hebben hun races al gewonnen in auto's met Dunlop-banden. Het merk kreeg ook een plaats op de 24 uur van Le Mans in 1924. Het Engelse bedrijf is ook dol op fans van motorraces en karting door banden voor dit soort sportvoertuigen aan te bieden.

Duurzaamheid van Dunlop

Rijden met plezier, terwijl we ons bekommeren om onze kostbare omgeving, is de uitdaging van Dunlop sinds zijn bestaan. En ja, met dit merk dat zich bezighoudt met duurzame ontwikkeling, is het inderdaad mogelijk om deze twee criteria te combineren. Zijn team spaart geen moeite in de innovatiecentra van Dunlop om milieuvriendelijke banden te ontwikkelen om tegelijkertijd plezier en het milieu te blijven rijden.

Samenwerking tussen Point S en Dunlop

Point S en Dunlop hebben een historische commerciële relatie op meerdere markten. De internationale samenwerking is over meerdere jaren steeds sterker geworden om uiteindelijk partners op globaal niveau te worden. De samenwerking is momenteel sterk gevestigd in meer dan 18 landen over de wereld met duizenden verkochte banden.

De gezamenlijke doelstelling van Point S en Dunlop is om de samenwerking in landen waar Point S gevestigd is, nog verder te ontwikkelen. Dit doen ze door de onderhandelingscapaciteiten van elk winkelpunt te exploiteren en de rentabiliteit op lange termijn te verzekeren.

Productassortiment van Dunlop

Een exclusieve en intuïtieve rij-ervaring, het komt niet alleen, het maakt zich klaar! Maak u in het gezelschap van Dunlop-banden klaar om intense dynamische rijsensaties te ervaren

  • Sport Maxx: biedt verbeterde sterkte en stijfheid dankzij een verbeterd contact van het rubber met de weg voor een betere zijdelingse grip op natte of droge wegen. Blend van dubbele Silica die de prestaties bij het accelereren verbetert en slijtage vermindert. Hij heeft het mengsel ‘Silica’ plus rubbersamenstelling: een geïnspireerd tandvleesmengsel uit de motorraces, dat zorgt voor een zeer goede grip, vooral op natte wegen en bij lage temperaturen.
  • SportBlueResponse: De hypermoderne rubbercompound past zich aan het wegdek aan voor extra grip, de versterkte schouderblokken zorgen voor meer remvermogen. En de ultralichte constructie vermindert het energieverbruik, dat is een verbetering van de rolweerstand met 22% vergeleken met zijn belangrijkste concurrenten.
  • WinterSport: Zijn diepe groeven draineren effectief water en gesmolten sneeuw en beperken het risico op aquaplaning. Het heeft een platter profiel voor meer stabiliteit en verbeterde rij-precisie en een systeem met meerdere messen dat de prestaties verbetert in winterse omstandigheden.
  • Quattromaxx: Band speciaal voor SUV's die stabiliteit bij hoge snelheid garandeert. Optimale hechting op droge en natte grond.
  • Grandtrek: Uitstekende offroad-tractie speciaal voor SUV's en 4x4's, met flanken die bestand zijn tegen lekke banden en schade. De profieltekeningen zijn geoptimaliseerd om zo min mogelijk geluid te maken.
  • Econodrive: Vrachtwagen- of bestelwagenband met betere weerstand tegen wrijving in stedelijke gebieden, maar ook een toename van het aantal kilometers met een lager brandstofverbruik.

Koop uw Dunlop banden in België!

Op zoek naar Dunlop banden? Contacteer dan uw dichtstbijzijnde Point S  zaak om de juiste band te vinden en deze door een van onze experten te laten monteren.

Nieuws Dunlop, meer weten !