Apollo

Rich text

In Belangrijke informatie van Apollo

Apollo Tyres Ltd, India's eerste bandenfabrikant, begon zijn avontuur in het midden van de jaren 1970, met een eenvoudige fabriek in de staat Kerala in India, bekend om zijn rubberproductie. Het bedrijf was aanvankelijk alleen gespecialiseerd in vrachtwagenbanden, maar diversifieerde zich vervolgens naar andere segmenten nadat het leider was geworden in zijn oorspronkelijke categorie. Het bedrijf startte relatief recent (in de jaren 2000) in het segment van de banden voor personenwagens en werd al snel de grootste producent in deze categorie in India. Ook in het segment van de radiaalbus-/vrachtwagenbanden werd het rond 2006 actief en is het in deze categorie reeds marktleider in India.

Het bedrijf heeft veel “eerste plaatsen” op zijn palmares staan. ApolloTyres was de eerste Indiase bandenspecialist die in 2006 een internationale overname deed, en een tweede in 2009. Het is ook het eerste bedrijf dat in India vervaardigde producten verkocht op de Europese automobielmarkt, die als de meest ontwikkelde wordt beschouwd. De onderneming staat nu op het punt een dominante positie te verwerven op de belangrijkste internationale markten dankzij haar aanzienlijke investeringen in O&O en productie, ondersteund door haar inspanningen om haar merkimago te verbeteren.

In de loop der jaren is het bedrijf aanzienlijk gegroeid en drukte het wereldwijd zijn stempel. Apollo is de afgelopen jaren sterk gegroeid, met name door de overname van het merk Vredestein, waardoor het op de wereldranglijst van bandenfabrikanten de 15e plaats heeft behaald

Het bedrijf heeft een industriële aanwezigheid in Azië, Europa en Afrika, met 8 moderne bandenfabrieken en export naar meer dan 100 landen. Aangedreven door zijn topmerken Apollo en Vredestein biedt het bedrijf een compleet assortiment producten aan voor personenauto's, lichte vrachtwagens, vrachtwagenbussen, terreinwagen- en fietsbanden, loopvlakvernieuwing en coverbanden.

Sinds 2010 worden Apollo-banden als originele uitrusting gemonteerd op in India geassembleerde Polo-modellen van Volkswagen. Dankzij een voorbeeldige groei exporteert Apollo, dat zich geleidelijk aan op de Europese markt vestigt, naar meer dan 118 landen over de hele wereld en stelt het bijna 16.000 mensen tewerk.

Duurzaamheid van Apollo

Als wereldberoemde organisatie zet Apollo Tyres zich in om waarde te creëren voor haar stakeholders. De cruciale schakel hier is de opbouw van een duurzaam bedrijf, gedreven door strategische groei en verantwoord handelen. Apollo Tyres is van mening dat het voor een echte verbetering van de waardeketen van essentieel belang is om minder natuurlijke hulpbronnen te gebruiken teneinde meer te produceren. Voor een groeiende organisatie met een langetermijndoelstelling en -verbintenis is het essentieel om middelen te behouden voor de toekomst, zelfs als ze vandaag waarde creëren. Bij Apollo ligt de nadruk op een behoedzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

De opening van de Greenfield fabriek, de eerste van ApolloTyres buiten India, weerspiegelt de groeiambities en productiecapaciteiten van het bedrijf, die een aantal van de beste praktijken in bandenproductie over de hele wereld bevorderen.

Apollo is ook een sportmerk dat al jaren zijn steun aan Manchester United voetballers toont

Samenwerking tussen Point S en Apollo

Point S en Apollo hebben een commerciële relatie op verschillende markten. De samenwerking op internationaal niveau is de afgelopen jaren versterkt zodat ze uiteindelijk mondiale partners werden. Het partnerschap is op dit moment goed ingeburgerd in meer dan 10 landen over de hele wereld met honderdduizenden verkochte banden per jaar. De gemeenschappelijke doelstelling van Point S en Apollo bestaat erin hun samenwerking te ontwikkelen in de landen waar Point S aanwezig is, door de onderhandelingscapaciteiten van elk verkooppunt te benutten en tegelijkertijd de winstgevendheid op lange termijn te garanderen.

Apollo producten en technologie

Apollo is het belangrijkste merk van Apollo Vredestein B.V. met ambities op de Europese markt van originele apparatuur. Onder deze naam worden steeds meer zomer-, SUV zomer-, winter- , SUV winter- en 4-seizoensautobanden op de markt gebracht. Voor Apollo is veiligheid het sleutelwoord. Apollo verlegt voortdurend zijn grenzen om tegemoet te komen aan de behoeften van zijn partners. Apollo stelt individuen in staat om hun potentieel te maximaliseren, zoals de slogan "Go the distance" aangeeft.

Apollo-banden zijn geschikt voor personenauto’s, bussen, lichte en middelzware bedrijfsvoertuigen, vrachtwagens, fietsen, enz.

Apollo verkoopt banden voor personenauto's.

Het Apterra 4x4-model behoort tot de best verkochte modellen. Het past zich aan de moeilijkste ondergrond aan: modder, grind of sneeuw. Fans van off-road kozen dit model voor zijn weerstand en duurzaamheid.

Wat de auto betreft werd de Alnac 4G-band voor alle seizoenen erkend door het Duitse tijdschrift Auto Position BildAllradtakpool voor zijn optimale grip op droge wegen en voor zijn "goede prestaties" op sneeuw. De modellen Alnac 4G, Alnac 4G Eco en Aspire XP zijn verkrijgbaar in 3 seizoenen om maximale veiligheid voor chauffeur te garanderen.

Koop Apollo-banden in België!

Op zoek naar Apollo-banden? Neem nu contact op met uw dichtstbijzijnde Point S-centrum om uw nieuwe banden te laten monteren door een van onze experts.

Nieuws Apollo, meer weten