Bridgestone

Rich text

Belangrijke informatie over Bridgestone

Dit merk van grote roem leidde de dans internationaal sinds 1931. Alles begint wanneer de gigant Shojiro Ishibashi het bedrijf in Japan opricht. Vanaf het begin van het avontuur kent het bedrijf een bloeiend succes. Om zijn macht verder te vergroten, besloot het bedrijf in 1981 met Firestone Tire & Rubber Company te fuseren. In 1992 wilde het de Amerikaanse markt veroveren door zijn hoofdkantoor naar Nashville, Tennessee te verhuizen. Tussen 1997 en 2010 werd het bedrijf de officiële leverancier van F1. Een overweldigende dominantie van de bandenmarkt is waargenomen, vooral sinds 2015. Op dit moment blijft het merk zijn unieke expertise en knowhow in de bandenwereld delen.

Rich text

Producten en technologie van Bridgestone

Deze fabrikant heeft de sneeuw, de regen, de bochten, de sporen en de wegen die het moeilijkst te bereiken zijn, kunnen temmen met de banden die een buitengewone prestatie, een lange levensduur en een goede wegligging garanderen. Vanaf de allereerste band die door het Japanse bedrijf is gelanceerd tot de gloednieuwe Driveguard-voorloper, werkt het merk voortdurend aan de ontwikkeling van zijn expertise op het gebied van veiligheid, comfort en rijplezier, om zo goed mogelijk aan de behoeften van chauffeurs te voldoen.

Omdat het beter dan wie dan ook uw verwachtingen heeft begrepen, durft Bridgestone luid te schreeuwen dat uw reis zijn passie is. Een passie die het merk met u wil delen door de uitzonderlijk effectieve creaties. Een passie die ze elke dag leeft tijdens het productieproces van haar banden. Een team vol energie en gepassioneerd over de autowereld is binnen handbereik, waar rijplezier voor staat

Wie zegt dat Bridgestone sportiviteit zegt. Het merk heeft het voortouw genomen om de pionier te worden van de hypersport-categorie. Een strijd die de Japanse fabrikant al sinds 1997 voert. Wederom, weddenschap gewonnen! Hij is de leverancier van het Formule 1 Wereldkampioenschap en het GP2 Kampioenschap.

Het merk Bridgestone

Bridgestone heeft meer dan 80 jaar ervaring, succes en innovatie. Het perfecte symbool van excellentie, het merk heeft in de loop der jaren een goede reputatie opgebouwd tegen alle merken concurrerende banden. Al snel werd het de referentie van de bandenmarkt sinds zijn oprichting in 1931. Het geheim van zijn succes? Het is zeker zijn constante verlangen om te innoveren en uitzonderlijke expertise te garanderen

Duurzaamheid van Bridgestone

Wat zou de toekomst van Bridgestone zijn als iedereen vandaag de dag niet de kracht heeft om het milieu te beschermen? Het Japanse bedrijf is zich er terdege van bewust dat het nemen van deze verantwoordelijkheid ermee begint. Het zet zich in voor het behoud van natuurlijke hulpbronnen, het verminderen van de CO2-uitstoot en de milieu-impact van zijn activiteiten. En bovendien vergroot Bridgestone de bewustwording van consumenten over brandstofbesparing en verlenging van de levensduur van hun banden.

Samenwerking tussen Point S en Bridgestone

Point S en Bridgestone Tires hebben een historische commerciële relatie op meerdere markten. De internationale samenwerking is over meerdere jaren steeds sterker geworden om uiteindelijk partners op globaal niveau te worden. De samenwerking is momenteel sterk gevestigd in meer dan 18 landen over de wereld met duizenden verkochte banden.

De gezamenlijke doelstelling van Point S en Bridgestone is om de samenwerking in landen waar Point S gevestigd is, nog verder te ontwikkelen. Dit doen ze door de onderhandelingscapaciteiten van elk winkelpunt te exploiteren en de rentabiliteit op lange termijn te verzekeren.

Rich text

Productassortiment van Bridgestone

Turanza T005: Grote volumes van de groeven in de schouder verbeteren de waterafstroming. Een geoptimaliseerde verdeling van leegtes in het centrale gedeelte van het loopvlakpatroon garandeert de waterafvoer voor het centrale contactvlak. Verhoogde weerstand tegen vervorming dankzij verbindingen tussen de schouderblokken zorgt voor een evenwichtig verdeeld contact op de schouders tijdens het remmen.

Driveguard: Geoptimaliseerde profielmeter in versterkt rubber in de zijwand ondersteunt het gewicht van het voertuig bij plots luchtdrukverlies zodat controle over het voertuig behouden blijft en er 80 km lang aan een snelheid van 80 km/u veilig verder gereden kan worden.Innovatieve koelvinnen voor temperatuurcontrole. Beperken de opbouw van hitte bij lage druk en verbeteren zo de veiligheid en de duurzaamheid.

Blizzak: 3D-groefpatroon met een nieuw loopvlakdesign zorgt voor een stijf loopvlak zonder de flexibiliteit van de groeven te beperken.De diepe, schuine groeven zorgen voor een hoge afschuifkracht in de sneeuw en daarmee voor een uitstekende tractie op met sneeuw bedekte ondergronden. De afgeronde hoekaansluitingen zorgen voor een betere afvoer van water en smeltende sneeuw. De hoornvormige blokken reinigen het contactvlak snel, waardoor het wegcontact en de controle nog verder verbeteren.

Duravis: is geproduceerd voor een lang leven door zijn duurzaamheid en hoge weerstand tegen slijtage. Een lange levensduur resulteert in lagere exploitatiekosten op de lange termijn, waardoor uw winstgevendheid nog verder verbetert.Het aanzienlijk verbeterde loopvlakdesign zorgt voor een vertrouwenwekkende en betrouwbare handling op uiteenlopende wegen en onder verschillende weersomstandigheden. Het speciale ribpatroon zorgt voor een snelle afvoer van water van het contactvlak, waardoor een korte remweg op een nat wegdek gegarandeerd is.

Rich text

Koop uw Bridgestone banden in België!

Op zoek naar Bridgestone banden? Contacteer dan uw dichtstbijzijnde Point S zaak om de juiste band te vinden en deze door een van onze experten te laten monteren.