Firestone

Rich text

Belangrijke informatie over Firestone           

1900, nieuwe eeuw, nieuwe ambities. Dit is het jaar dat Harvey Firestone heeft gekozen om zijn bandenproductiebedrijf, de Firestone Tyre en het rubberbedrijf, te lanceren. Net als veel andere bedrijven in de sector, zet hij zijn bagage in de stad Akron, Ohio. Innovatie is altijd een integraal onderdeel geweest van de identiteit van het merk. In 1922 kwam de eerste lagedrukballonband op de markt. Tien jaar later gokt ze op de landbouw en produceert ze een nieuwe tractorband.

Rich text

Producten en technologie van Firestone

Meer dan een cultuur, innovatie is bijna een religie voor Firestone. Het bedrijf heeft begrepen dat om u te onderscheiden van de concurrentie, u steeds opnieuw nieuw en beter moet zijn. Firestone heeft drie Bridgestone Americas Research and Technology Centres in Tokio, Rome en Akron. De meest briljante wetenschappers en ingenieurs zijn betrokken om na te denken over de toekomst van de band.

Het begin van Firestone is gemarkeerd door de sport, de fabrikant heeft zelfs een website om alleen van karting te spreken. Gedurende de hele ontwikkeling van het bedrijf, volgen de overwinningen elkaar op. In augustus 2016 won de beroemde Amerikaanse coureur Graham Rahal de 14e race van IndyCar. Indiana tours hebben het merk altijd enthousiast gemaakt. 105 jaar geleden had ze de Indy 500-race al gewonnen.

Rich text

Samenwerking tussen Point S en Firestone

Point S en Firestone Tires hebben een historische commerciële relatie op meerdere markten. De internationale samenwerking is over meerdere jaren steeds sterker geworden om uiteindelijk partners op globaal niveau te worden. De samenwerking is momenteel sterk gevestigd in meer dan 18 landen over de wereld met duizenden verkochte banden.

De gezamenlijke doelstelling van Point S en Firestone is om de samenwerking in landen waar Point S gevestigd is, nog verder te ontwikkelen. Dit doen ze door de onderhandelingscapaciteiten van elk winkelpunt te exploiteren en de rentabiliteit op lange termijn te verzekeren.

Productassortiment van Firestone

Roadhawk: de beste grip op nat wegdek in zijn klasse. Tot 3 meter minder remafstand dan zijn belangrijkste concurrenten. En ontworpen voor prestaties op langere termijn.

Multihawk 2: goede tijden. Mooie plaatsen. En je voelt je goed. Je ervaart het plezier van een soepele en ontspannen rit. Firestone heeft de Multihawk 2 voor dit doel ontwikkeld: deze band presteert niet alleen goed onder uiteenlopende omstandigheden, maar biedt u ook het comfort dat u nodig hebt om ervan te genieten.

Multiseason: meer comfort en besparingen door het hele jaar door dezelfde banden te gebruiken. Ontworpen om in elk weer te rijden, om de verrassingen van de winter te voorkomen. In overeenstemming met de geldende wetgeving voor winterbanden in de betreffende landen.

Winterhawk 3: overwinter de winter als nooit tevoren met de nieuwe band Firestone Winterhawk 3, hij biedt ultramoderne blade-technologie en levert aanzienlijk betere prestaties op het gebied van efficiëntie, veiligheid en duurzaamheid. Zodat u alleen maar hoeft te ontspannen en te genieten van de geneugten van de winter.

Koop uw Firestone banden in België!

Op zoek naar Firestone banden? Contacteer dan uw dichtstbijzijnde Point S zaak om de juiste band te vinden en deze door een van onze experten te laten monteren.