Yokohama

Rich text

Geschiedenis van Yokohama

Yokohama Rubber Company Limited is een Japanse onderneming grotendeels actief in de bandensector. Deze vertegenwoordigt zo’n 80% van haar totale activiteiten.

Daarnaast produceert en levert het bedrijf producten van rubber voor diverse toepassingen voor de scheepsvaart, ruimtevaart en golfproducten.

Het bedrijf werd in 1917 opgericht in de gelijknamig stad Yokohama. Het hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, Japan en het Europese hoofdkantoor in Düsseldorf, Duitsland.

De faciliteiten van Yokohama Europe omvatten een distributiecentrum en een testcentrum in Nürburgring.

Voor de wintertesten beschikt Yokohama over een ultramoderne faciliteit in Zweden, dicht bij de poolcirkel waar zowel testen worden uitgevoerd als banden worden geproduceerd.

Om zijn wereldwijde faam te versterken is Yokohama sinds 2015 hoofdsponsor van Chelsea FC.

Rich text

Samenwerking tussen Yokohama en Point S

De relatie tussen Yokohama en Point S is in de loop van de tijd versterkt en ontwikkeld via verschillende partnerships op nationaal niveau. De samenwerking met het Verenigd Koninkrijk is aanzienlijk toegenomen als de samenwerking met een aantal andere landen.

In 2018 zal Yokohama zijn partnership met Point S proberen uit te breiden, zeker na het verkrijgen van een bevoorrechte status bij het merk.

Deze speciale relatie zal de wederzijdse groei van Yokohama en Point S op de markt bevorderen.

Rich text

Yokohama-banden voor alle voertuigen: auto’s, vrachtwagen en zoveel meer!

Yokohama biedt banden aan voor verschillende voertuigen: personenauto’s, bestelwagens, vrachtwagens, autobussen en sportwagens.

Het merk ADVAN high performance maakt deel uit van de Yokohama premium portfolio en verzorgt de originele montage van diverse werelds toonaangevende autofabrikanten zoals Porsche, Daimler en BMW.

 

Yokohama is eveneens wereldwijd actief in motorsportwedstrijden die zowel nationaal als internationaal worden gehouden. Yokohama is onder andere de bandenleverancier van het World Touring Car Championship (WTCC) sedert 2006.

 

Yokohama’s betrokkenheid bij de motorsport, zowel op lokaalniveau als internationale niveau, heeft het bedrijf de mogelijkheid om haar knowhow, technologie en expertise te verbeteren en verder te ontwikkelen.

 

Door de introductie van het concept “BluEarth” wordt het groene karakter van Yokohama extra onderstreept. Het concept omvat geavanceerde technologieën en biedt milieu-, mens- en sociaalvriendelijke oplossingen. Banden welke volgens het BluEarth concept geproduceerd zijn, kenmerken zich door een lage rolweerstand, laag afrolgeluid, gewichtsbesparende constructie en lange kilometrage met behoud van grip in droge en natte weersomstandigheden.

 

Voor SUV’s en 4x4 heeft Yokohama het Geolander-assortiment. Deze biedt prima rijeigenschappen, goed comfort en een lang kilometrage.

Rich text

Waar Yokohama-banden kopen?

Op zoek naar Yokohama banden? Neem contact op met uw dichtstbijzijnde Point S winkel om ons assortiment te ontdekken en uw banden te laten monteren door onze experten!

yokohama-gamme