Pirelli

Rich text

Belangrijke informatie over Pirelli

Pirelli werd in 1872 opgericht in Milaan en is tegenwoordig een wereldmerk dat bekendstaat om zijn geavanceerde technologieën, topklasse productieservice en passie voor innovatie die voortkomt uit zijn Italiaanse wortels. 
Met bijna 30.000 werknemers en een omzet van 5 miljard euro in 2016 is Pirelli een belangrijke speler in de bandenindustrie en de enige wereldwijde speler die zich uitsluitend richt op de markt voor consumentenbanden, waaronder banden voor auto’s, motorfietsen en fietsen. 
Om producten van steeds hogere kwaliteit te kunnen produceren, dringt Pirelli aan op operational excellence in zijn hele waardeketen, te beginnen met zijn hoogtechnologische fabrieken in de snelst groeiende markten. Met 19 fabrieken in 13 landen beschikt Pirelli over een productiecapaciteit van 71 miljoen autobanden in 2016 en meer dan 12.500 verkooppunten in meer dan 160 landen. Dit alsmaar uitbreidende verkoopnetwerk brengt Pirelli dichter bij zijn klanten.

Rich text

Producten en technologie van Pirelli 

In de loop der jaren heeft Pirelli een stevige positie verworven in de klasse van banden van topkwaliteit. Het merk heeft meer dan een derde van de wereldmarkt in handen. Pirelli is ook marktleider in Europa, China en Brazilië op het gebied van eersteklas vervangingsbanden en motorfietsbanden. 
Pirelli wijdt zich volledig aan de productie van een breed assortiment hoogwaardige banden en, met behulp van geavanceerde technologieën, banden die het best geschikt zijn voor de behoeften van de eindgebruiker. Het assortiment omvat innovatieve producten voor auto’s, motorfietsen en fietsen en ook een groeiende portefeuille van gepersonaliseerde producten zoals Pirelli Connesso TM en Pirelli Color Edition. Deze productinnovaties maken gebruik van de nieuwste technologieën en onderzoeken om Pirelli-consumenten steeds betere prestaties en meer veiligheid te bieden. 
Dit vraagt om een stevige investering in onderzoek en ontwikkeling, met een open en op samenwerking gebaseerde aanpak. In de loop van de afgelopen 3 jaar, vertegenwoordigde de investering van Pirelli in onderzoek en ontwikkeling (R&D) 7,4% van de bedrijfsomzet. Dit is een van de grootste budgetten onder de belangrijkste bandenfabrikanten ter wereld. Het merk heeft verspreid over 11 landen, meer dan 1800 mensen in dienst die zich bezighouden met onderzoek en ontwikkeling en bezit een portefeuille van meer dan 5800 patenten. 
De inspanningen van het bedrijf voor de consument beginnen bij de ontwikkeling van de banden. Voor zijn ‘hoogwaardige’ banden heeft Pirelli sterke en langdurige partnerships met de meest prestigieuze auto- en motorfietsfabrikanten. Deze talrijke samenwerkingen stellen Pirelli in staat om banden te ontwikkelen die aangepast zijn aan verschillende soorten voertuigen, om tegemoet te komen aan de steeds specifiekere behoeften van de consumenten. 
Pirelli onderhoudt sterke banden met de autosport en behoudt zijn technologische uitmuntendheid door innovaties te introduceren die altijd op hetzelfde gebied zijn ontwikkeld. Het bedrijf ondersteunt momenteel meer dan 460 sportevenementen voor auto’s en motorfietsen en is sinds 2011 de exclusieve bandenleverancier voor het Formule 1-wereldkampioenschap. Deze aanwezigheid op het gebied van de autosport stelt Pirelli in staat om zijn consumenten spitsvondige producten aan te bieden, met maximale prestaties en veiligheid. 

Het merk Pirelli

Het merk Pirelli staat wereldwijd bekend als een icoon van technologie en uitmuntendheid. De naam Pirelli, die al meer dan een eeuw herkenbaar is aan zijn logo met de hoofdletter ‘P’, staat synoniem voor een hoogwaardige stijl met Italiaans erfgoed die aan luxevoertuigen bijdraagt. 
De reputatie en kracht van het merk werden eind 2016 geschat op ongeveer 2,3 miljard euro en worden voortdurend versterkt door Pirelli’s betrokkenheid bij automobielprojecten en -wedstrijden, design- en lifestyleprojecten en initiatieven op het gebied van gemeenschap, kunst en cultuur. 

Duurzaamheid van Pirelli

Pirelli is zich terdege bewust van zijn rol als multinational in een wereldwijde omgeving en zet zich in voor een verantwoordelijk managementmodel in de gehele waardeketen. Geïnspireerd door de 10 principes van het Global Compact van de Verenigde Naties, heeft Pirelli in 2004 een compleet duurzaamheidsmodel goedgekeurd om de economische, sociale en milieu-impact van zijn bedrijfsactiviteiten te beheersen. Zo integreert elk bedrijfsonderdeel best practices op het gebied van duurzaamheid in zijn eigen activiteiten en werkt het voortdurend samen met andere bedrijfsonderdelen en betrokken partijen. 

Samenwerking tussen Point S en Pirelli

Point S en Pirelli hebben een historische commerciële relatie in verschillende markten. De samenwerking op internationaal niveau werd de afgelopen jaren versterkt om uiteindelijk wereldwijde partners te worden. Het partnership werkt op dit ogenblik uitstekend in meer dan 15 landen over de hele wereld met honderdduizenden verkochte banden per jaar. De gemeenschappelijke doelstelling van Point S en Pirelli is hun samenwerking ontwikkelen in de landen waar Point S aanwezig is, door gebruik te maken van de onderhandelingscapaciteiten van elk verkooppunt en tegelijkertijd de winstgevendheid op lange termijn te garanderen. 

Productassortiment van Pirelli

Pirelli streeft er voortdurend naar om zo goed mogelijk in te spelen op de steeds veranderende behoeften en wensen van consumenten. Dit kan worden beschouwd als een voortdurende uitbreiding van zijn productportefeuille en de ontwikkeling van exclusieve toepassingen en maatwerk in het auto- en motorfietssegment. 

Assortiment autobanden van Pirelli

PZERO: De populaire P Zero™ werd in 1986 geïntroduceerd voor luxeauto’s en zet de standaard in de industrie voor hightech banden in grote formaat. Wat rijprecisie en remveiligheid op nat of droog wegdek betreft, zijn maximale prestaties gegarandeerd. P Zero™-producten combineren technologieën met gespecialiseerde productieprocessen en materialen om aan de specifieke behoeften van elke auto te voldoen, waardoor de rijeigenschappen aanzienlijk worden verbeterd. Deze legendarische band heeft een portefeuille van meer dan 800 actieve en officiële goedkeuringen voor banden tussen 17 en 22 inch. 

CINTURATO: de Cinturato P7 is een middelgrote tot grote band, voor de zomer en het hele jaar door. Hij combineert innovatie, prestaties en veiligheid: de pijlers van Pirelli. Het merk gaat uit van de nieuwe eisen qua milieu en duurzaamheid gebaseerd op het concept van ‘groene prestaties’. De nieuwe materialen zijn milieuvriendelijker en hun lage rolweerstand vermindert de CO2-uitstoot. 
De Cinturato P7 Blue was de eerste Europese merkband in de A-klasse voor rolweerstand en grip op nat wegdek. Deze Cinturato P7 ‘all season’-band is ontworpen om te voldoen aan de seizoensgebonden gebruiks- en duurzaamheidsbehoeften van de Noord-Amerikaanse markt. 
Het Cinturato-aanbod omvat nog drie andere productlijnen met groottes tot 17 inch. De Cinturato P1 Verde, ontworpen voor kleine en middelgrote auto’s, won in januari 2017 de ADAC-test (Duitse autoclub). Nieuwe materialen, een innovatieve profielrubbersamenstelling en een lager gewicht zorgen voor minder rolweerstand en een grotere veiligheid bij rijden op nat wegdek. 
De Cinturato All Season+ werd ontworpen voor meer stedelijke omgevingen in zomer en winter, en beschikt over een Seal Inside-versie die ervoor zorgt dat de band opgeblazen blijft, zelfs als hij lek is. 

WINTER: Pirelli’s eersteklas winterband is de Winter Sottozero, een product in groot formaat met grip en optimale prestaties in alle winterse omstandigheden. Zijn specifieke samenstelling verbetert de grip op de grond bij -7°C. Een innovatie in de lamellen ‘vangt’ sneeuw op en zorgt voor een betere trekkracht, waardoor het lawaai in de auto wordt geminimaliseerd. De Cinturato Winter voor kleine en middelgrote auto’s werd ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van de Europese consumenten op het gebied van veiligheid en prestaties op de weg. Het is een van de stilste winterbanden op de markt. 
Pirelli heeft ook producten voor zogenaamde extreme winterse omstandigheden op de markt gebracht. Ontworpen in gespecialiseerde onderzoekscentra en geproduceerd in Rusland, hebben deze banden met formaten van 15 tot 20 inch al hun waarde bewezen in Rusland, Noord-Europa en Canada. 
De Winter Ice Zero-band op de markt voor spijkerbanden combineert de technologische prestaties van winterproducten met het gebruik van de gepatenteerde spijker met ‘dubbele klauw’, waardoor de trekkracht van de band aanzienlijk wordt verbeterd. Winter Ice Zero FR is wordt gebruikt in stadscentra in Scandinavische landen waar het gebruik van spijkers beperkt of verboden is en waar de wegen een aanzienlijk deel van het jaar met sneeuw of ijs bedekt zijn. 

SCORPION: voor SUV’S en cross-overs die door prestigieuze of eersteklas autofabrikanten worden vervaardigd, is Scorpion de meest technologisch innovatieve band op de markt. 
De Scorpion Verde en Scorpion Verde All Season bieden zeer hoge niveaus qua grip en remvermogen op de grond, zonder in te boeten aan milieuvriendelijkheid, comfort of veiligheid, zowel op droge als natte wegen. Autofabrikanten hebben voor deze banden gekozen vanwege hun rijeigenschappen, hun lage rolweerstand en hun lage gewicht, waardoor uiteindelijk het brandstofverbruik en dus de CO2-uitstoot wordt verlaagd. 
De Scorpion Zero All Season werd in 2016 geïntroduceerd als originele uitrusting voor prestigieuze en eersteklas SUV-fabrikanten. 
De Scorpion Zero All Season Plus werd in de Verenigde Staten op de markt gebracht om aan de vraag naar brandstofbesparing te beantwoorden en tegelijkertijd te voldoen aan de hoge prestatie-eisen van Amerikaanse SUV’s. De Scorpion All-Terrain-band combineert veelzijdigheid en uitstekende offroadmogelijkheden, en is net als de Scorpion Winter speciaal ontworpen voor de uitrusting van prestigieuze automodellen van topkwaliteit die de veiligheid van de passagier in alle winterse omstandigheden garanderen. 
Op het gebied van winterbanden ontwierp Pirelli de Scorpion Winter om SUV’s uit te rusten, met bijzondere aandacht voor het topsegment. De band biedt ongekende veiligheid voor bestuurders door maximale stabiliteit en controle te bieden in droge, natte en besneeuwde omstandigheden. De Scorpion Ice & Snow , speciaal ontworpen voor gebruik in winterse omstandigheden, wordt gekenmerkt door een asymmetrisch loopvlak, grote lengtegroeven met haakse breedtegroeven die de bestuurder een totale controle over het voertuig bieden, zelfs in de moeilijkste weersomstandigheden. 

CARRIER: om zijn productassortiment te vervolledigen, produceert Pirelli ook banden voor de lichte transportsector. Carrier, Carrier All Season en Carrier Winter zijn producten voor lichte bedrijfsvoertuigen met een lage rolweerstand en een hoge betrouwbaarheid in alle weersomstandigheden en voor gebruik over lange afstanden. 

Specificaties

RUNFLAT. Met de RUNFLAT-band kunnen auto’s na een lekke band nog ongeveer 80 kilometer blijven rijden met een gemiddelde snelheid van 80 km/u dankzij speciale schouderversterkingen waarmee de stabiliteit van en controle over het voertuig behouden kunnen worden. Deze band wordt gebruikt door autofabrikanten zoals BMW, Mercedes en Alfa Romeo. 

SEAL INSIDE. Dankzij de Seal Inside™-technologie kunnen voertuigen hetzelfde tempo aanhouden zonder luchtdruk te verliezen, zelfs in het geval van een lekke band. Dit is mogelijk dankzij een interne coatinglaag die bij het verwijderen van het voorwerp het gat van de lekke band vult. Deze pneumatische technologie wordt gebruikt door autofabrikanten als Porsche en Volkswagen. 

PIRELLI GELUIDDEMPINGSSYSTEEM. Het geluidsonderdrukkingssysteem van Pirelli vermindert het rolgeluid van banden op de weg aanzienlijk door het gebruik van een sponsachtig materiaal op de binnenvoering, dat de frequentie van het lawaai filtert dat naar de binnenkant van de auto wordt overgebracht. McLaren, Lamborghini, Porsche, Audi, Volvo en Land Rover maken allen gebruik van dit systeem. 

Assortiment banden van Pirelli voor motorfietsen

Pirelli produceert twee topmerken voor motorfietsen: Pirelli en Metzeler, waarmee het bedrijf aan een brede waaier van behoeften van de consument kan voldoen. Ze concurreren in verschillende productsegmenten en vullen elkaar aan in waarden en sterktes. Dit stelt beide merken in staat marktaandeel te vergroten die voor concurrenten kunnen worden behouden door de overlapping van producten te beperken. 

PIRELLI.Het merk Pirelli staat synoniem voor concurrentie op hoog niveau, geavanceerde technologie op het gebied van prestaties en traditie van Italiaans design. De klanten van Pirelli waarderen de hoogwaardige producten en zijn gefascineerd door de voortdurende innovatie. 

PIRELLI DIABLO. De DIABLO-lijn belichaamt de competitieve geest. Diablo Superbike (slicks) is de officiële band van het Wereldkampioenschap Superbike (WSBK) en bevat een breed scala aan afmetingen en specificaties die zijn ontworpen om de prestaties bij verschillende temperaturen en op asfalt met verschillende eigenschappen te maximaliseren. Diablo Supercorsa-banden zijn goedgekeurd voor het gebruik op hypersportvoertuigen op de weg en in wedstrijden, zowel door professionelen als amateurs. 
De Diablo Rosso-band is een band van topklassse die internationaal in de vakpers wordt erkend als het beste product voor sportief gebruik, omdat hij topprestaties combineert op droog en nat wegdek (Diablo Rosso III, Motorrad 2017). 
Pirelli Diablo Rosso Scooter is een sportproduct ontworpen voor het scootersegment. Dit product is ook beschikbaar met radiale specificaties voor grotere scooters, om uitstekende sportprestaties te bieden. 

PIRELLI SCORPION. Het Scorpion-aanbod is ontworpen voor gemengd gebruik op de weg en offroad en is perfect voor sportief toerisme. 
Scorpion Trail II is ontworpen voor motorfietsen met grote cilinders voor motorrijders die de prestaties van banden voor sportief toerisme willen, ook op nat wegdek. 
De Scorpion Rally STR-band heeft een agressieve uitstraling en prestaties die passen bij de beste Enduro Street-producten. Pirelli Scorpion MX is het beste terreinvoertuig en won 66 FIM-wereldkampioenstitels in MotoCross. 

METZELER
Het merk Metzeler heeft een sterke Duitse afkomst. Het merk is betrouwbaar, veilig en gericht op klanten die de motorfietservaring zien als een uiting van hun vrijheid en de perfecte manier om te reizen en te ontdekken. 
METZELER ROADTEC. De Roadtec 01 werd bekroond en is de maatstaf voor hoge prestaties, zelfs op natte oppervlakken met optimale niveaus qua comfort, grip en duurzaamheid. 
METZELER MARATHON. De ME880 Marathon en de ME888 Marathon Ultra bestaan in vele maten en uitvoeringen voor de klassieke stijlfanaten.

Koop banden van Pirelli in België! 

Op zoek naar banden van Pirelli? Neem nu contact op met uw dichtstbijzijnde Point S-centrum om uw nieuwe banden te laten monteren door een van onze experts.