Continental

Rich text

Belangrijke informatie over Continental

Continental is een van de grootste producenten van personen- en bestelwagenbanden in Europa en de vierde grootste producent ter wereld van in de fabriek en als vervangingsonderdeel gemonteerde personenwagenbanden. Het werd opgericht in het Duitse Hannover in 1871 en is vandaag een van de voornaamste leveranciers in de autosector. Onze meer dan 200.000 hooggekwalificeerde werknemers op ruim 310 locaties in 51 landen dragen in aanzienlijke mate en op duurzame wijze bij tot de automobiele vooruitgang. Met onze producten en diensten maken we mobiliteit veiliger, maar ook economisch en ecologisch efficiënter.

Producten en technologie van Continental

Het wachtwoord van het merk is excellentie. Het is verbintenis om automobilisten optimale veiligheid te bieden en vervolgens comfort en rijplezier te bieden.

De slogan De toekomst in beweging markeert het engagement van het merk om automobilisten op de weg te helpen. Deze visie wordt vaak bepleit door autoleveranciers. Bij Continental gaat dit doel gepaard met gedurfde projecten. De industrialisatie van paardenbloembanden is daar een van.

Ze hebben vele technologieën ontwikkeld, zoals:

  • ContiSeal™ is een technologie die door Continental werd ontwikkeld om een beschadigde band onmiddellijk te dichten. Wanneer de band doorboord wordt door een vreemd voorwerp, zoals een nagel, hoeft hij niet meteen vervangen worden aan de kant van de weg, terwijl gaten ook gedicht blijven wanneer het doorborende voorwerp loskomt.
  • ContiSilent™ is een rolgeluidverlagende technologie die door Continental werd ontwikkeld. Ze vermindert op elk type wegdek de hoeveelheid interieurgeluid. ContiSilent™-banden zijn voorzien van een dempende binnenlaag uit polyurethaanschuim die met een kleefmiddel bevestigd wordt aan de binnenzijde van het loopvlak. Ongeacht de temperatuur blijft de structuur van het schuim altijd intact.

In ons high-performance bandensegment hebben we uitmuntende brede banden voor high-performance voertuigen, maar ook middelgrote tot grote personenwagens en SUV's.

Motorsport heeft altijd deel uitgemaakt van het DNA van het merk. Al in 1901 werd het Nice-Salon-Nice autosportkampioenschap gewonnen door een Daimler-voertuig uitgerust met Continental-banden

Het merk Continental

Sinds zijn oprichting in 1871 houdt Continental één doel voor ogen: autorijden veiliger maken zonder toegevingen te doen op het vlak van rijcomfort en -plezier. Van de eerste geprofileerde loopvlakband ter wereld tot de visionaire eContact en onze innovaties in autoveiligheid – we hebben intussen meer dan 140 jaar ervaring opgebouwd in mobiliteit, transport en processing.

Duurzaamheid van Continental

Een project dat als concrete toepassing van Continental’s duurzaamheidsbeleid heel wat aandacht kreeg, is dat van de "paardenbloemband". Het doel bestaat erin natuurlijk latex onttrokken aan de wortels van paardenbloemen te gebruiken als commercieel verantwoord vervangmiddel voor natuurlijk rubber gewonnen uit regenwoudplantages.

Samenwerking tussen Point S en Continental

Point S en Continental Tires hebben een historische commerciële relatie op meerdere markten. De internationale samenwerking is over meerdere jaren steeds sterker geworden om uiteindelijk partners op globaal niveau te worden. De samenwerking is momenteel sterk gevestigd in meer dan 18 landen over de wereld met duizenden verkochte banden.

De gezamenlijke doelstelling van Point S en Continental is om de samenwerking in landen waar Point S gevestigd is, nog verder te ontwikkelen. Dit doen ze door de onderhandelingscapaciteiten van elk winkelpunt te exploiteren en de rentabiliteit op lange termijn te verzekeren.

Productassortiment van Continental

  • PremiumContact™ 6. Een premium ervaring als geen ander. Ontwikkeld voor alle types personenwagens. Maximaal remvermogen op nat wegdek en hoger kilometerrendement dankzij Safety Silica Compounds. Extra rijcomfort dankzij een geoptimaliseerd bandenprofiel. Sportief rijgedrag in elke auto dankzij het op rijdynamiek gerichte profielontwerp.
  • SportContact™ 6, veiligheid altijd en overal. Controle bij elke snelheid. Ontworpen voor sportwagens en high-performance voertuigen. Het Black Chili rubbermengsel, voor maximale grip in alle richtingen, maakt een uitzonderlijke rijervaring mogelijk.
  • WinterContact™ TS 860, Cool Chili™ garandeert maximale remprestaties onder om het even welke winterse omstandigheid. Liquid Layer Drainage™ verkort de remweg op met ijzel en ijs bedekte wegen. Snow Curve+ technologie zorgt voor meer veiligheid in de bocht op besneeuwde wegen.
  • AllSeasonContact™, indrukwekkende grip op sneeuw en natte winterwegen. Goede remprestaties op droge en natte wegen. Onovertroffen rolweerstand in deze klasse.
  • ContiCrossContact™ UHP, korte remwegen en een hoge bochtenstabiliteit. Veiligheidsmarges voor een uitmuntende handling en fun aan het stuurwiel. Lage rolweerstand en uitstekende grip7
  • ContiVanContact™ 200, hou het veilig dankzij de kortere remweg op natte wegen. Aanzienlijk verlaagde rolweerstand voor een lager brandstofverbruik en een hoger rendement. Veilige rijeigenschappen in alle situaties, zelfs bij zware belading.

Koop uw Continental banden in België!

Op zoek naar Continental banden? Contacteer dan uw dichtstbijzijnde Point S zaak om de juiste band te vinden en deze door een van onze experten te laten monteren.