Uniroyal

Rich text

Belangrijke informatie over Uniroyal

In 1868 opende de voormalige Belgische artillerieofficier Oscar Englebert in Luik een kleine winkel voor rubberproducten. Na het succes van de fietsbanden breidde Englebert de productie uit naar autobanden en zo ontstond de eerste autobandenfabriek in de Benelux en een van de eerste in Europa. De geboorte van Uniroyal, kort voor het begin van de Eerste Wereldoorlog schoot Englebert in de roos met een nieuw zigzagprofiel op zijn banden. Dat zorgde voor aanzienlijk betere prestaties, omdat het slippen hielp te voorkomen. Deze banden werden zo populair, dat in 1914 de productie verviervoudigde. Op het einde van de jaren 50 trok Englebert Tyres de aandacht van US Rubber en de bedrijven besloten om hun krachten te bundelen. Het merk Uniroyal-Englebert was geboren. Nog geen tien jaar later werd de merknaam verkort tot Uniroyal.

Producten en technologie van Uniroyal

Ons bandenaanbod biedt een oplossing voor elke behoefte. Met welke auto u ook rijdt, waar u ook rijdt en hoe u ook rijdt, wij hebben een band die bij u past. De RainSport3 is de ideale zomerband voor sportieve auto’s. De Snow Max 2 is de perfecte winterband voor minibussen en SUV-bestuurders vinden wat ze nodig hebben met de Rallye 4 x 4 street. Als u een 4 seizoenenband wenst, hebben wij voor u de AllSeasonExpert. En de lijst is nog lang. Laat het weer u dus niet deren, wij zorgen ervoor dat u van elke rit kunt genieten.

De innovatieve Shark Skin Technology voor maximale bescherming tegen aquaplaning. Met deze revolutionaire technologie kunnen banden door plassen rijden, zonder het contact met het wegdek te verliezen. Het water beweegt snel door de groeven en wordt vlot en efficiënt verwijderd, waardoor de banden meer grip op het wegdek houden en het risico van aquaplaning beperkt wordt.

De fabrikant heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen van banden voor regen en heeft zelfs zijn slogan gemaakt. Bovendien zegt de band die regenband zegt noodzakelijkerwijs Uniroyal, omdat het bedrijf aan de oorsprong ligt van dit concept. Als deze slogan een van de bekendste is op de Europese bandenmarkt, is dit niet vanwege toeval. Sterker nog, het bedrijf werkt voortdurend aan de verbetering van het concept en voert regelmatig onafhankelijke testseries uit om een vlekkeloze afhandeling te garanderen.

Het merk Uniroyal

Sinds wij in 1969 de regenband hebben uitgevonden, zijn wij onze reputatie van regenexpert blijven uitbouwen. Wij zijn gefascineerd door verschillende weersomstandigheden en hun effecten op het rijgedrag. Wij hebben het tot onze kernactiviteit gemaakt om banden te ontwikkelen die u altijd veilig op de weg houden, ook al is het nat.

Samenwerking tussen Point S en Uniroyal

Point S en Uniroyal Tires hebben een historische commerciële relatie op meerdere markten. De internationale samenwerking is over meerdere jaren steeds sterker geworden om uiteindelijk partners op globaal niveau te worden. De samenwerking is momenteel sterk gevestigd in meer dan 18 landen over de wereld met duizenden verkochte banden. De gezamenlijke doelstelling van Point S en Uniroyal is om de samenwerking in landen waar Point S gevestigd is, nog verder te ontwikkelen. Dit doen ze door de onderhandelingscapaciteiten van elk winkelpunt te exploiteren en de rentabiliteit op lange termijn te verzekeren.

Productassortiment van Uniroyal

  • RainExpert 3, zoals zijn naam al doet vermoeden, is de zomerband RainExpert 3 een echte expert op nat wegdek. Speciaal ontwikkeld voor compacte en middelgrote auto's en SUV's. Hoog niveau van bescherming tegen aquaplaning, korte remweg op een nat en droog wegdek en lagere rolweerstand voor een zuinig brandstofverbruik.
  • Snow Max 2 is de slimme winterkeuze voor bestelwagens en lichte vrachtwagens. Geweldige prestaties en veel waar voor uw geld. Trage slijtage en brandstofefficiëntie helpen de kosten laag te houden, V-vormig patroonontwerp biedt bescherming tegen aquaplaning en betere controle en handling, vooral bij zware lasten.
  •  MS plus 77 is de speciale band voor natte en koude winters. Geschikt voor alle wagens. Uitstekende stabiliteit op koud wegdek, zowel nat als droog, kleiner risico, in het bijzonder op sneeuw en smeltende sneeuw en betere tractie op sneeuw en ijs.
  • AllSeasonExpert biedt uitstekende prestaties het hele jaar door. Geschikt voor alle auto’s. Ideaal voor occasionele autobestuurders. De afvoer van water en smeltende sneeuw verkleint het risico op aquaplaning, het hele jaar door tractie op droog, nat en besneeuwd wegdek en optimale veiligheid en comfort in alle weersomstandigheden.

 

Koop uw Uniroyal banden in België!

Op zoek naar Uniroyal banden? Contacteer dan uw dichtstbijzijnde Point S zaak om de juiste band te vinden en deze door een van onze experten te laten monteren.