Autobanden: aanschaf, montage, reparatie en bandenspanning

Tegenwoordig zijn weinig mensen zich bewust van de invloed van banden, niet alleen op de prestaties, maar ook op de economische en milieuaspecten van een voertuig. Point S is van oudsher gespecialiseerd in bandenservices. Ontdek al onze bandenservices en neemt contact op met uw dichtstbijzijnde verkooppunt.

Rich text

Uw autobanden laten monteren

Wanneer een band al te erg versleten is, moet u een nieuwe band monteren en de oude verwijderen. Het is dan aan te raden om uw banden te laten monteren door een professional, omdat hij over specifieke machines en gereedschappen beschikt waarmee hij ze in dezelfde as kan monteren.

Als u slechts twee banden vervangt, is het beter deze achteraan te monteren, omdat deze banden sneller slijten. Het zijn immers de achterbanden die het traject van het voertuig bepalen.

De montage van uw autobanden gebeurt in 4 stappen:

  • Controle of de afmetingen van het wiel en de te monteren band overeenstemmen (breedte en diameter)
  • Smeren van de wielen
  • Oppompen zodat de banden goed aansluiten tegen de rand van de velg
  • Aanpassing van de bandenspanning die door de voertuigfabrikant en bandenfabrikant werd bepaald.

Als bandenexpert hebben we in samenwerking met een Europese marktleider zomer-, winter- en ‘all season'-banden ontwikkeld die exclusief verkrijgbaar zijn in de Point S-filialen. Ontdek ons volledige assortiment Point S-banden.

Het uitbalanceren en uitlijnen van uw autobanden

Het uitbalanceren van banden bestaat uit het nauwkeurig en gelijkmatig verdelen van het gewicht van het wiel. Hierbij worden contragewichten op de velgen geplaatst, terwijl de wielen door de uitlijning parallel aan elkaar en in het midden van de weg kunnen worden geplaatst.

Autobandenspanning

Goed opgepompte banden kunnen tot 20% brandstof besparen. Deze basishandeling moet vaker door automobilisten worden uitgevoerd! Point S stelt voor om de spanning van uw autobanden te controleren en uw banden op te pompen met stikstof. Het grote voordeel van stikstofinjectie is dat dit gas inert en zeer stabiel is waardoor het vier keer minder druk verliest dan lucht.

Onderhoud en reparatie van autobanden

Hebt u een lekke band?

Bij Point S controleren we uw lekke band en repareren deze indien mogelijk. Afhankelijk van het soort lek bieden wij immers aan om uw autoband te repareren. Dit is vaak de voordeligste oplossing. We zullen de band voorzichtig demonteren om de toestand van het lek te inspecteren.

Het is echter niet mogelijk om uw band te repareren als de scheur groter dan 6 mm is en als de interne structuur van uw band beschadigd is na er te lang mee gereden te hebben of als uw auto te lang heeft stilgestaan.  Bovendien moet het gat zich op de schroefdraad bevinden en niet op de zijkant of afgeronde hoek van de band (ook schouder genoemd).

Vergeet niet dat banden uw enige contact met de weg zijn en dat ze altijd veilig moeten zijn. Raadpleeg uw dichtstbijzijnde Point S-centrum voor het repareren van autobanden.

Winterbanden monteren

Zodra de temperatuur naar 7°C is gedaald, zijn zomerbanden minder effectief op droge, natte of besneeuwde wegen. Het monteren van winterbanden is daarom essentieel, omdat ze andere eigenschappen hebben dan zomerbanden, waardoor ze beter presteren en veiliger zijn. Bij Point S bieden we een breed assortiment winterbanden in de meeste afmetingen, geproduceerd in samenwerking met een van Europa’s toonaangevende bandenfabrikanten. Neem contact op met uw dichtstbijzijnde Point S-dealer voor de juiste winterbanden.