Service voor het verversen van olie voor alle voertuigen: auto’s, vrachtwagens, bestelwagens...

Olie verversen houdt in dat de oude motorolie uit uw voertuig wordt verwijderd en door nieuwe olie wordt vervangen. Om voortijdige slijtage van motoronderdelen te voorkomen, adviseren wij u te vertrouwen op de expertise van een vakman om de olie van uw voertuig te verversen. Vind het dichtstbijzijnde Point S-centrum en neem contact op met een van onze experts!

Rich text

Onze olieverversingsservices

Olie verversen is ingewikkelder geworden door het wijdverbreide gebruik van elektronische auto’s. De essentiële onderdelen en componenten van auto’s zijn moeilijker toegankelijk. Als experts in het onderhoud van auto’s zijn onze teams ervaren en verversen de olie van auto’s maar ook van elk ander type voertuig: bestelwagens, motorfietsen, SUV’s. De olie kan zowel ververst worden bij diesel- als benzinevoertuigen.

De olie van uw voertuig verversen: waarom is dit belangrijk?

U wilt uw auto goed onderhouden zodat u veilig kunt rijden en de auto zo lang mogelijk kunt houden. Alleen bij elektrische auto’s hoeft de olie niet ververst te worden. Voor diesel- en benzinevoertuigen maakt verversen van de olie deel uit van het ABC voor onderhoud en service van voertuigen. Nieuwe motorolie zorgt ervoor dat uw motor soepel loopt, voorkomt slijtage aan uw auto en helpt het brandstofverbruik te verminderen. Regelmatig olie verversen helpt u bij:

  • Het voorkomen van wrijving van onderdelen en componenten
  • Het zorgen voor een perfecte motorcompressie
  • Het verwijderen van onzuiverheden die in de oliefilter achterblijven
  • Het koelen van de motor
  • Het voorkomen van voortijdige slijtage van motoronderdelen
  • Het opsporen van eventuele bepaalde afwijkingen
  • Veiliger rijgedrag

Hoe vaak moet u uw olie verversen?

Als het oliedruklampje op uw dashboard brandt, betekent dit dat het tijd is om uw motoroliepeil te controleren.

In het algemeen hangt de frequentie van het verversen van de olie af van de eigenschappen van uw voertuig: het jaar van inbedrijfstelling van het voertuig, het aantal gereden kilometers sinds de laatste olieverversing en het totaal aantal gereden kilometers, het type motor (diesel, benzine, enz.) en rijstijl (sport, stad, enz.).

Over het algemeen geldt: hoe ouder uw auto, hoe frequenter het onderhoud dient te gebeuren. Bij voertuigen die na 1999 zijn ingeschreven, moet de olie om de 15.000 km worden ververst, ongeacht of het om een benzine- of dieselmotor gaat.

Bij voertuigen van vóór 1994 met een benzinemotor en 1995 met een dieselmotor moet om de 7500 km de olie ververst worden.  Bij voertuigen die tussen 1994 en 1998 met een benzinemotor en tussen 1994 en 1999 met een dieselmotor zijn ingeschreven, moet om de 10.000 km de olie ververst worden. De oliefilter moet bij elke olieverversing en minstens om de 30.000 km worden vervangen.

Point S ververst de olie van uw voertuig

En wanneer hebt u de olie van uw voertuig voor het laatst ververst? Vind uw dichtstbijzijnde Point S-centrum en neem contact op zodat uw olie wordt ververst tegen de juiste prijs!