Vredestein

Rich text

Belangrijke informatie over Vredestein

Vredestein, een Nederlandse fabrikant uit 1909, is er trots op een van de oudste bandenfabrikanten ter wereld te zijn met een geschiedenis van meer dan 100 jaar. Destijds specialiseerde de onderneming zich in de productie van diverse rubberartikelen. Pas in 1946 begon het bedrijf daadwerkelijk met de productie van banden onder invloed van de globalisering, en met de verwerving van een aantal aandelen van het bedrijf door B.F. Goodrich. Het Amerikaanse bedrijf voltooide in 1971 ook een volledige overname van het Nederlandse bedrijf. Vervolgens breidde het merk zijn aanwezigheid uit op de markten voor banden voor tweewielers, auto's en industriële machines. Hierdoor kon Vredestein zijn activiteiten uitbreiden en aanwezig zijn in meer dan 125 landen.

In 2009 wordt de fabriek gekocht door Apollo Tyres en wordt Apollo Vredestein. Deze overname versterkt de aanwezigheid van de onderneming op de markten in het Midden-Oosten en Azië, waar een deel van de productie plaatsvindt. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 1800 mensen in dienst in 18 landen over de hele wereld, waaronder Canada en de Verenigde Staten. Het grootste deel van de omzet wordt internationaal gegenereerd.

Producten en technologie van Vredestein

Vanaf de eerste fietsbanden is het huidige aanbod van het merk in de loop der jaren aanzienlijk gegroeid met een indrukwekkende lijn premium banden voor de personenwagen-, landbouw- en industriesector. Moderne technologie en klassiek ontwerp zijn belangrijke kenmerken van de banden die Vredestein heeft ontwikkeld voor de groeiende markt van klassieke auto's. Dankzij het Vredestein Classic-programma neemt de fabrikant een unieke positie in dit segment in.

Met het complete assortiment kunnen weggebruikers gemakkelijk banden vinden die geschikt zijn voor tal van voertuigtypes. Er is een grote verscheidenheid aan banden voor personenauto's, industriële voertuigen en landbouwvoertuigen. Vredestein-banden zijn ook bedoeld voor tweewielers. Dus welk voertuig u ook wilt uitrusten, u kunt rekenen op Vredestein-banden die variëren van seizoensbanden tot zomer- en winterbanden.

Ook spijkerbanden en Nordic-banden maken deel uit van het brede productassortiment van het bedrijf. De modellen van het Nederlandse merk zijn wat betreft effectiviteit zeer overtuigend. Deze resultaten zijn het resultaat van jarenlang werk in de bandensector. Vredestein-banden besparen niet alleen brandstof, maar zorgen ook voor een grote rust aan het stuur.

De waarden van Vredestein

Het beleid van Vredestein is gebaseerd op de slogan "Ontworpen voor uw bescherming", die de ware verantwoordelijkheid van het bedrijf ten opzichte van zijn klanten, het milieu en zijn medewerkers weerspiegelt. De Nederlandse fabrikant besteedt daarom bijzondere aandacht aan de kwaliteit van zijn producten, de gezondheid van personen en het respect voor het milieu.

De afgelopen decennia werden grote stappen gezet op het gebied van veiligheid, weggedrag en brandstofbesparing. Als interface tussen het voertuig en de weg zorgen banden voor de goede werking van systemen zoals ABS en ESP. De vakmensen van het R&D-centrum Vredestein doen jaarlijks onderzoek naar honderdduizenden kilometers tests: ze stoppen niet voordat ze het perfecte loopvlak, de beste rubbersamenstelling en de beste centrale structuur hebben gevonden. De uitstekende scores van de onafhankelijke Europese tests belonen dit werk.

Regelmatig worden nieuwe innovatieve producten op de markt gebracht om zoveel mogelijk automobilisten tevreden te stellen. Om uitstekende resultaten te behalen, bevordert Vredestein een cultuur van concurrentie en initiatief binnen het bedrijf om zijn medewerkers een werkplek te bieden die bevorderlijk is voor persoonlijke ontwikkeling. De ontwikkeling van kwaliteitsbanden vereist de voortdurende inzet van hoogwaardige apparatuur en nieuwe technologieën. Hiertoe zet de onderneming haar investeringsbeleid in Onderzoek en Ontwikkeling voort en moderniseert ze haar productievestigingen.

Het Nederlandse bedrijf produceert als eerste in Europa natuurlatex-banden. Deze prototypes zullen Europa helpen zijn concurrentiepositie ten opzichte van de Aziatische rubberproducenten te versterken. Het allerbelangrijkste is dat zij de CO2 -uitstoot zullen verminderen. Zoals men kan vaststellen, zet Vredestein zich met dergelijke initiatieven in voor de bescherming van het milieu.

Vredestein is als sponsor op weinig evenementen te vinden, maar investeert dan wel fors. Dit is met name het geval met het "Go the distance"-initiatief, dat in samenwerking met de Engelse club Manchester United werd gelanceerd en bestaat in het creëren van een veld van gerecycleerd rubber. Daarnaast sponsort het de Duitse club Borussia Monchengladbach en heeft het ook bepaalde fietsers van de Tour de France 2009 van banden voorzien. Het is ook te vinden op het NTDA Jaarlijkse Diner6.

De Vredestein-fabrikant is zich ervan bewust dat hij opereert in een veeleisende en zeer concurrerende markt. Alle fundamenten voor toekomstige groei zijn gelegd. Het bedrijf implementeerde de nieuwste productietechnieken in de fabriek in Enschede, werkte nauw samen met autofabrikanten, opende een nieuw kantoor in Frankfurt en verhoogde zijn productiecapaciteit in Hongarije. De zorg voor kwaliteit, teamgeest en de ontwikkeling van nieuwe technologieën zijn de essentiële troeven waarop het rekent om zijn klanten tevreden te stellen. Vredestein is uniek vanwege zijn betrouwbaarheid, creativiteit en authenticiteit en wil een van de leiders worden in de bandensector.

Samenwerking tussen Point S en Vredestein

Point S en Vredestein hebben een historische commerciële relatie in verschillende markten. De samenwerking op internationaal niveau is de afgelopen jaren versterkt zodat ze uiteindelijk mondiale partners werden. Het partnerschap is op dit moment goed ingeburgerd in meer dan 15 landen over de hele wereld met honderdduizenden verkochte banden per jaar. De gemeenschappelijke doelstelling van Point S en Vredestein is hun samenwerking uit te breiden in de landen waar Point S aanwezig is, door gebruik te maken van de onderhandelingscapaciteiten van elk verkooppunt en tegelijkertijd de rentabiliteit op lange termijn te garanderen.

Welke Vredestein-band kiezen?

U hebt de keuze uit een veelheid van modellen, afhankelijk van het voertuig dat u wilt uitrusten: SUV, sedan, vrachtwagen, enz. Het brede assortiment van de fabrikant omvat onder andere paradepaardmodellen:

Sportrac 5 - Middelzware zomerband met uitzonderlijke prestaties op droog en nat wegdek

Ultrac Satin - Een band voor uitzonderlijke auto’s: ontwerp voor comfort en prestaties ten dienste van veiligheid, een hoogwaardige band met geavanceerde technologie. Deze band, ontwikkeld voor veeleisende bestuurders en aangepast aan HighLine- en SUV-auto’s, maakt gebruik van geavanceerde technologie, ontwikkeld door het internationale onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van Apollo Tyres en het Italiaanse ontwerpbureau Giugiaro.

Bij banden als de Ultrac VortiR en de Ultrac VortiR ligt de nadruk op de Ultra High Performance-reeks, die optimale besturing, grip en veiligheid biedt bij hoge snelheden

Quatrac 5 - Vredestein is marktleider in banden voor alle seizoenen. De basis voor dit succes werd gelegd in 1993 met de lancering van de eerste generatie Vredestein Quatrac-banden. Sindsdien is Vredestein altijd doorgegaan met het perfectioneren van de Quatrac-band. Heel wat kennis, opgedaan bij de ontwikkeling van zomer- en winterbanden, werd gebruikt voor winterbanden voor alle seizoenen, wat resulteert in de perfecte band voor elk moment van het jaar. De Vredestein Quatrac-bandenreeks behaalde ook uitstekende testresultaten voor winterbanden en wordt erkend als een van de beste in zijn categorie. Dankzij de uitgebalanceerde prestaties is de reeks een verstandige keuze voor alle seizoenen.

Comtrac - is de band die wordt aanbevolen voor bedrijfsvoertuigen en SUV's, hij wordt geleverd in 3 seizoenen.

Wintrac Pro en Wintrac Xtrem S: Dit is een uitstekende keuze in de categorie winterbanden. Deze band is zeer resistent en biedt dus een grote veiligheid bij een lekke band

Snowtrac 5 staat bekend om zijn slijtvastheid en heeft een goede grip op besneeuwde of ijzige vloeren, maar is ook uitgerust met een zelfreinigend systeem.

Tweewielige banden - de optimalisatie van prestaties en veiligheid werd ook weerspiegeld in de tweewielige banden, waarvoor Vredestein de eerste producent was die het ECE-R75-certificaat voor niet minder dan drie modellen verkreeg. Zijn ervaring en expertise is ook voelbaar in de Vredestein Fortezza Senso-raceband, die gebruikt wordt door tal van professionele wielerploegen en amateurrijders.

De landbouwbanden van Vredestein werden reeds meermaals erkend door onafhankelijke instanties. Traxion+ en TraxionXXL hebben een nieuwe standaard gezet in hun sector, net als de Flotation en Greentrax serie, speciaal ontwikkeld voor tuinonderhoud. Vredestein heeft ook een zeer breed assortiment industriële banden en neemt daarmee een unieke positie in. Verschillende fabrikanten van landbouwmachines passen standaard Vredestein-banden toe op hun uitrusting, wat een teken is van superieure kwaliteit en uitstekende prestaties.

 

Koop Vredestein banden in België!

Op zoek naar Vredestein banden? Neem nu contact op met uw dichtstbijzijnde Point S-centrum om uw nieuwe banden te laten monteren door een van onze experts.

Nieuws Vredestein, meer weten