Schakel met een gerust hart over op winterbanden voor uw auto [Gids voor kopers]

Naarmate het winterseizoen nadert, hebben onze Point S-experts een koopgids voor u samengesteld in uw zoektocht naar winterbanden, zodat u met een gerust hart kunt kiezen. Definitie, marktaanbod en advies, na het lezen ben je echte winterbandenprofessionals.

Rich text

WAAROM KIEZEN VOOR EEN WINTERBAND?

Een winterband is een band die effectief en efficiënt blijft, zelfs onder de 7 graden, de temperatuur waarbij conventionele banden hard beginnen te worden en grip verliezen. Het is heel belangrijk om te begrijpen dat een winterband niet hoeft te wachten tot de eerste sneeuw op uw auto is aangebracht: deze misvatting is onjuist en kan u mogelijk in gevaar brengen.

Om u te helpen het nut ervan te begrijpen, volgen hier enkele kenmerken van winterbanden:

 • Aanzienlijke verkorting van de remafstanden op natte, beijzelde en besneeuwde wegen
 • Optimalisatie van grip en voertuigcontrole
 • Minder risico op aquaplanning
 • De legering die bij het ontwerp van het rubber is gebruikt, biedt een veel betere weerstand tegen lage temperaturen. Winterbanden zijn zelfs ontworpen met een mengsel van rubber en silica, waardoor ze hittebestendig zijn.

Winterbanden claimen niet langer absolute poederspecialisten te zijn, zoals winterbanden een paar jaar geleden hadden kunnen zijn. Tegenwoordig zijn winterbanden hoogwaardige, veelzijdige banden die gebruikers comfort en wendbaarheid kunnen bieden tijdens rijsessies in verschillende ongunstige klimaten. Deze producten zijn niet alleen geschikt voor sneeuw, ijs of natte grond, maar blijken ook de perfecte metgezellen in de winter voor uw voertuigen.

In België is de regelgeving voor winterbanden erg flexibel. Er is namelijk alleen een aanbevolen periode voor het gebruik van winterbanden van 1 oktober tot 30 april. Winterbanden kunnen in deze periode zonder specifieke beperkingen worden gebruikt. Anderzijds moet de band buiten deze perioden een voldoende snelheidsindex respecteren om zonder beperkingen te kunnen rollen. U moet weten dat in België de winterband niet verplicht is, maar toch sterk wordt aanbevolen omdat de wintertemperaturen tot ver onder de 7 graden kunnen dalen.

OVERZICHT VAN HET MARKTAANBOD

Bij Point S zijn we er trots op geassocieerd te zijn met vele merken banden die over de hele wereld worden erkend, dus hebben we ons ertoe verbonden om het aanbod op de markt gedetailleerd te beschrijven om u te helpen kiezen uit alle referenties die u worden aangeboden in onze centra.

Om u te kunnen adviseren, hebben we ons gebaseerd op het best verkochte model winterbanden voor personenauto's: de 205/55 / ​​16-91. We zullen hier referenties per budget voorstellen: minder dan 70 €, die tussen 70 € en 90 € en tenslotte meer dan 90 €.

Eerste categorie, minder dan 75 €.

 • De eerste referentie die wij aanbevelen is de TOYO Observe S 944. Uitstekend op ijs en zeer stil, deze winterband heeft ook echte kwaliteiten op nat wegdek en in termen van brandstofverbruik. Het belangrijkste zwakke punt is echter het gebrek aan uithoudingsvermogen. Een band die wij aanbevelen vanwege zijn aantrekkelijkheid en prijs-kwaliteitverhouding, reken rond de € 70, - per stuk * voor de winterband van de Japanse fabrikant.
 • De Point S-bonus: we bieden in onze Point S-centra in exclusieve distributie de nieuwste versie van onze winterband aan: de Winterstar 4. Onder voorbehoud van echte vooruitgang in elk opzicht vergeleken met zijn grote broer, de Winterstar 3, de nieuwste toevoeging aan de point S-serie, ontworpen in Duitsland en geproduceerd in Europa, kan claimen een reële optie te zijn bij uw zoektocht naar winterbanden. Voor een prijs van iets meer dan € 70 per stuk * is onze band een perfecte prijs-kwaliteitverhouding voor kleinere budgetten.

Tweede categorie, 75-90 €.

 • Eerst komt de Pirelli Cinturato Winter. De Italiaan valt op door zijn uitmuntendheid op besneeuwde grond en door zijn discretie. Hij presteert ook goed in natte omstandigheden. Aan de andere kant ontbreekt het aan kwaliteit op droge grond en blijft het beperkt in termen van kilometers uithoudingsvermogen. Reken ongeveer 80 € per stuk * voor deze sneeuwmeester.
 • Laten we het nu hebben over de Dunlop Winter Sport 5. Een zeer uitgebalanceerde winterband die de verdienste heeft dat hij goed is op alle soorten ondergrond. Hij onderscheidt zich door zijn uitmuntende brandstofverbruik en duurzaamheid op lange termijn. Een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor de aangeboden artikelen. Een echte veteraan voor winterbanden die u kunt vinden rond 85/90 * €.
 • Eindelijk is hier de koning van de categorie: de Bridgestone Blizzak LM005 die opvalt als de beste prijs-kwaliteitverhouding die u kunt vinden in premiummerken. Nou ja, zelfs uitstekend op alle oppervlakken, of het nu nat, besneeuwd, ijzig of droog is, het heeft ook echte kwaliteit in termen van brandstofverbruik. Voor een prijs van ongeveer € 80 per stuk * is deze band een echte benchmark in de markt. Enige zwakke punt om op te merken: een relatief lage kilometerstand.
 • Laten we deze categorie afsluiten met de Continental Conti Winter Contact Ts 860. Goed uitgebalanceerde winterband met goede prestaties op besneeuwde, natte en ijzige grond, maar kan ook voor echte discretie zorgen. We zullen allemaal dezelfde iets lagere prestaties op droge grond en gemiddelde duurzaamheid in de loop van de tijd opmerken. Reken iets minder dan € 90 per eenheid * voor Duits, dat jaar na jaar nog steeds even betrouwbaar is.

Derde categorie, meer dan 90 €.

 • De eerste in deze categorie is de Goodyear Ultragrip 9 Plus. Uitstekend op sneeuw en zeer goed op nat wegdek, hij scoort ook punten op het gebied van brandstofverbruik. Aan de andere kant stelt hij teleur met zijn gebrek aan uithoudingsvermogen en zijn prestaties op droge grond. Tel bijna 100 € elk * voor deze echte weerstrijder.
 • Eindelijk de laatste band van deze selectie, de Michelin Alpin 6. Symbool van de prijs voor kwaliteit. Echt uitstekend op alle oppervlakken en ook qua verbruik en uithoudingsvermogen, het is het meest succesvolle product van onze selectie, maar waarvoor u ongeveer 110 € per eenheid * moet betalen.

* Niet-contractuele prijzen gebaseerd op een studie van de gemiddelde prijzen die op internet worden aangeboden voor de verschillende bandenmodellen in 205/55 / ​​16-91. Point S verbindt zich er niet toe om deze prijzen in haar centra aan te bieden.

ENKELE AANVULLENDE AANBEVELINGEN

Om deze koopgids op de best mogelijke manier te voltooien, volgen hier enkele tips die belangrijk zijn bij uw onderzoek:

 • Koop uw banden per 4 en niet per 2. Inderdaad, hoewel de wetgeving de aankoop van 4 gelijktijdige banden op geen enkele manier verplicht stelt, zal uw voertuig, als u besluit winterbanden alleen op uw aangedreven wielen te monteren, een echte wereldwijde onbalans van zijn onderstel. Gevolg: een verhoogd risico op spinnen of dat het voertuig jaagt.
 • Geef de voorkeur aan de aankoop van winterbanden / velgen sets om de montage en vervanging van de wielen te vergemakkelijken. Zo zijn uw kosten bij de garage lager en kunt u flink besparen. Bovendien kunt u uw mooie gebruikelijke velgen beschermen ten behoeve van geschiktere velgen. Dat brengt ons bij ons derde punt.
 • Kies voor gevangenisvelgen en geen aluminium velgen voor het slechte seizoen. Inderdaad, winterse omstandigheden in combinatie met zout- en zandafzettingen om ongelukken te voorkomen, zullen uw jaarvelgen zeer waarschijnlijk beschadigen en oxideren. Als u begint met gevangenisranden, kunt u een product hebben dat beter bestand is tegen de opgelegde voorwaarden. Liefhebbers van esthetiek die hun lichtmetalen velgen willen behouden, moeten goed voor ze zorgen om oxidatie te voorkomen.

HET GEVAL VAN 4-SEIZOENENBANDEN IN DE WINTER

De oplossing voor 4-seizoenenbanden is geldig omdat de meeste van de nieuwste generatie universele banden wintergoedkeuringen hebben. Het is echter een compromis dat niet perfect is. In de winter zullen uw banden zelfs ver onder de prestaties van echte winterbanden zijn en uw bewegingen beperken en in de zomer zullen uw banden minder efficiënt zijn en sneller slijten. Dit type band is ideaal voor bijvoorbeeld stadsbewoners die niet te maken hebben met barre winterse omstandigheden en die niet op zoek zijn naar prestaties op de weg.

Deze gids loopt ten einde, we hopen dat hij u deze winter zal begeleiden bij uw zoektocht naar veiligheid.

Hier vindt u onze partnermerken.

Voor meer informatie en advies kunt u deze lezing aanvullen met de volgende artikelen:

Kunnen we in de zomer rijden met winterbanden?

10 belangrijke stappen bij de keuze van winterbanden.

Voor het monteren van uw banden en advies van onze Point S experts: maak een afspraak in één van onze erkende centra.