Tips en trucs voor banden

Rich text

WAAROM VOORZICHTIG ZIJN MET UW BANDEN

Met tientallen jaren ervaring in het leveren en repareren van banden staan wij klaar om het beste van onze expertise met u te delen voor een stressvrij leven!

Om uw voertuig betrouwbaar en veilig te houden, is het essentieel om het regelmatig te controleren. In deze categorie richten we ons op banden, maar het is ook belangrijk om alle soorten voertuigen met verschillende soorten banden te onderhouden. Hiervoor kunnen wij u adviseren over winterbanden, 4x4 banden, 4 seizoenenbanden en zomerbanden. Van bandenspanning tot remonderhoud, Point S geeft u al het praktische advies van onze experts om voor uw banden te zorgen. Hun prestaties en kwaliteit zijn cruciaal voor uw grip op de weg en dus voor uw veiligheid achter het stuur. U moet de juiste banden voor uw voertuig kiezen en ze regelmatig onderhouden om optimale prestaties en veiligheid te garanderen.

Het is heel belangrijk om de juiste banden voor uw voertuig te hebben omdat :

  • Zij vormen het enige contactpunt tussen uw voertuig en de weg.
  • Ze staan onder hoge druk: ze dragen het totale gewicht van het voertuig.
  • Tijdens het optrekken en afremmen moeten zij de krachten weerstaan die erop worden uitgeoefend.
  • Als de weg knikt, zijn zij de eersten die de klap opvangen.

Bij Point S hebben onze experts een breed assortiment banden voor u geselecteerd. U vindt er de grote bandenmerken zoals Michelin, Continental, Goodyear, Bridgestone en vele andere. Maar het bijzondere aan ons netwerk is de toegang tot Point S banden, een van de beste die u kunt vinden met een uitstekende kwaliteit/prijsverhouding.

DE JUISTE BANDEN VOOR UW VOERTUIG

Als u de banden van uw auto moet vervangen, zijn er veel keuzes en is het gemakkelijk om fouten te maken. Wat zijn de verschillende soorten banden? Welk merk moet u kiezen? Wat is de juiste bandenmaat?

Onze Point S experts zijn er om uw vragen te beantwoorden en u te helpen de juiste banden voor u te kiezen. Zij tonen u de verschillende productlijnen, banden en diensten die beschikbaar zijn bij uw dichtstbijzijnde Point S erkende garage. U vindt er ook technische uitleg over uw weguitrusting, over het profiel van de banden of over hoe u de etiketten moet lezen.

Ten slotte is het belangrijk uw uitrusting aan te passen aan de weersomstandigheden.

ADVIES OVER ONDERHOUD EN BANDENSPANNING

Voor veilig rijden mag u uw bandenspanning niet verwaarlozen. Onze gidsen bevatten tips voor het controleren en onderhouden van uw banden op alle niveaus. U vindt er ook tips voor het repareren en onderhouden van uw banden. Ten slotte leert u hoe u uw wielen en wieldoppen moet onderhouden.

En vergeet niet dat u altijd een afspraak kunt maken bij uw favoriete Point S garage.

Als u vragen hebt over bandenonderhoud, geven onze gidsen u tips en trucs voor bandenonderhoud, zodat u veilig kunt rijden.